Mestis kausi saatu käyntiin ilman suurempia ongelmia

Mestis-seura KOOVEEn edustusjoukkueessa tapahtunut altistuminen syyskuun alussa ei ollut ainoa jääkiekon parista tullut huono korona-uutinen. Ikävin tapahtuma oli Mikkelissä Jukurien U-20 joukkueesta liikkeelle lähtenyt tartuntaketju. Runsas määrä kaupungin ravintoloissa ja baareissa iltaa viettäneitä mikkeliläisiä ja muualta tulleita altistui. HPK puolestaan joutui laittamaan sekä A-junnut että liigajoukkueen karanteeniin, SaiPa taas perumaan hengennostatustapahtuman.

Viimeisimpänä kerrottiin että Vaasan Sport ei voi pelata kotiotteluitaan, sillä kaupungin pahentuneen koronatilanteen vuoksi suositus on että joukkueurheilu keskeytetään 25. lokakuuta asti. Kotiareena Kuparisaaressa on ollut remontissa, ja nyt avajaiset siirtyvät eteenpäin. Sport ehti aloittaa kauden yhdellä ottelulla Pelicansia vastaan.

Kaikesta huolimatta Mestis kausi on saatu käyntiin, toistaiseksi ilman peruutuksia tai ilmikäyneitä altistuksia. Toki tautitilanne on edelleen päällä, ja jopa pahenee, eli aikataulumuutoksiin on syytä edelleen varautua.

Yleisöäkin on paikalle saatu, eniten RoKi:n kotiotteluihin joissa keskiarvo on nyt kahden jälkeen 837 katsojaa.

Sarjaa johtaa phutaalla pelillä IPK joka on myös jääkiekon vedonlyönnissä suosikki runkosarjan voittajaksi.