RAPORTTI 14.3 Erikoistilanteet ratkaisivat jälleen kerran pelin KeuPalle

14.03.2018

 

LeKi Hockey joutui myöntämään kolmannen kerran perätysten KeuPa HT:n paremmaksi Mestiksen puolivälierissä, kun lempääläiset taipuivat Keuruulla kotijoukkueelle 2-0 lukemin. Keuruulaisten molemmista maaleista vastasi erikoistilanteiden aikana Markus Jokinen. LeKin hahmo puolestaan ottelussa oli Christian Heljanko, joka piti lukemat lukuisilla hienoilla torjunnoilla tasaisina.

KeuPa-LeKi

 

KeuPa HT hallitsi ensimmäisen erän peliä Keuruulla ja vei maalivahtien torjunnat 16-1 nimiinsä. Kotijoukkueella oli ensimmäisen kuuden minuutin aikana kolme hyvää paikkaa maalintekoon, kun Joonas Niemelä, Teemu Huttu ja Markus Jokinen pääsivät laukomaan vierasjoukkueen maalin edestä, mutta Christian Heljanko torjui nämä yritykset hienosti.

Hieman erän puolivälin jälkeen ottelun avausmaali oli taas lähellä, kun Ville Tiitinen nousi vierasjoukkueen maalille siniviivalta, jonne puolustajalle pelattiin kiekko. Tiitisellä oli kaikki aika, tila ja paikka nosta kiekko maalin kattoon, mutta Heljanko venytti patjansa hienosti tämän yrityksen eteen.

Erän viimeisten minuuttien aikana LeKi sai pelistä otetta, kun joukkue pääsi toisen kerran ylivoimalle. Vierailla oli tällä kertaa ylivoimassa ihan ideaakin, vaikka tulosta ei syntynyt. Pian tämän ylivoiman jälkeen nähtiin lempääläisten erän paras paikka, kun Topias Haapanen ja Jere-Matias Alanen pelasivat hyvän paikan maalin eteen Valtteri Järviluomalle, mutta hyökkääjä suti kiekon ohi.

 

KeuPa naulaa ylivoimasta

Toisessa erässä peli tasoittui, vaikka KeuPa edelleen peliä hallitsikin. Kotijoukkueella oli ensimmäisen kolmen minuutin aikana kaksi paikkaa maalintekoon, kun Lasse Salonkari ja Miro-Pekka Saarelainen pääsivät laukomaan vierasjoukkueen maalin edessä, mutta viimeistelyssä kaksikko ei onnistunut.

Erän puolivälissä Joel Sundille pelattiin ylivoimalla avopaikka takakulmalle. Hyökkääjä yritti laukoa kiekkoa suoraan syötöstä Heljangon selän taakse, mutta maalivahti torjui tämänkin yrityksen hienosti. Erän puolivälissä nähtiin LeKin ensimmäinen kunnollinen tilanne, kun Niko Lahtinen pelasi Erik Ahopellolle ja Alaselle paikan maalin eteen, mutta kaksikko ei onnistunut ohjaamaan kiekkoa Lassi Lehtisen selän taakse.

Noin minuutti edellisestä molemmissa päissä tapahtui. Ensin KeuPan hyökkääjä pääsi yksin läpi, mutta Heljanko pelasti tilanteen oikea-aikaisella ulostulolla. Heti seuraavasta hyökkäyksestä LeKille avautui 2vs1 ylivoimahyökkäys, mutta tämä tilanne kuivui kokoon, kun veto ja syöttö jäivät piippuun.

Ottelun avausmaali nähtiin lopulta ajassa 36:02, kun KeuPa pelasi illan kolmatta ylivoimaansa. Jesse Pelamo ja Sebastian Kauppila sahasivat vierasjoukkueen puolustuksen auki, jonka päätteeksi Markus Jokisella oli helppo työ nostaa kiekko puolityhjään maaliin.

Aivan erän lopussa LeKillä oli paikka kavennukseen, kun Tomi Peltonen pääsi yksin läpi, mutta Lehtinen torjui hyökkääjän yrityksen ja toiselle erätauolle mentiin kotijoukkueen maalin johdossa.

 

KeuPa naulaa alivoimasta

Kolmas erä oli pelin tasaisin. Erän ensimmäinen kunnollinen tilanne nähtiin kahdeksan minuutin kohdalla, kun Pelamo pelasi Jere Heleniuksen yksin läpi. Hyökkääjä yritti veivata kiekkoa Heljangon selän taakse pikkunäppärällä kikalla, mutta maalivahti luki tilanteen oikein ja piti LeKin mukana pelissä.

Minuutti myöhemmin vuorostaan LeKillä oli hyvä paikka tasoittaa peli, kun Ahopelto ja kumppanit saivat luotua hyvän mylläkän maalille, mutta yksikään lempääläisten kolmesta pelaajasta ei onnistunut kauhomaan kiekkoa Lehtisen selän taakse.

Hieman erän puolivälin jälkeen Pelamo-Jokinen-Helenius kolmikko oli iskeä kotijoukkueelle toisen maalin, kun Pelamo ja Jokinen pelasivat avopaikan takatolpalle Heleniukselle, mutta Heljanko torjui tämänkin yrityksen hienosti.

Reilu kuusi minuuttia ennen pelin loppua LeKi pääsi ylivoimalle ottelussa neljännen kerran. Tämän ylivoiman aikana Antti Kangasniemellä oli kaksi hyvää paikkaa lyödä peli tasoihin, mutta Lehtinen torjui nämä molemmat yritykset.

Ottelun ratkaisu nähtiin noin kaksi minuuttia ennen pelin loppua, kun LeKi haki kuudella kenttäpelaajalla tasoitusta. Tässä vierasjoukkue ei kuitenkaan onnistunut. Sen sijaan KeuPa iski alivoimalla 2-0 osuman, kun kiekko pomppasi Jimi Jalosen lavan yli siniviivalla, josta Ville Paalanen pääsi rakentamaan Jokiselle paikan, joka iski illan toisensa tyhjiin.

 

Teksti: Ossi Lindberg

Kuva: Elina Kuivalainen

Design: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage Teknologia © online.fi