RAPORTTI 12.3: KeuPan ylivoima käänsi tasaisen pelin keuruulaisille

12.03.2018

 

LeKi Hockey joutui myöntämään puolivälierin toisessa osaottelussa KeuPan HT:n paremmaksi jatkoerän jälkeen maalein 2-3. Keuruulaisten hahmo ottelussa oli kaksi maalia viimeistellyt Joel Sund. Näistä jälkimmäinen jäi ottelun voittomaaliksi ja toi Mikko Heiskasen miehistölle toisen kiinnityksen ottelusarjassa. Puolivälierät jatkuvat seuraavaksi Keuruulla, jossa osapuolet kohtaavat keskiviikkona.

 LeKi - KeuPa 12.3

 

Ensimmäinen erä Masku Areenalla oli hienoista kotijoukkueen hallintaa. Tästä huolimatta ottelun avausmaalista vastasi KeuPa, kun Miro-Pekka Saarelainen ohjasi ylivoimalla kahdeksan minuutin kohdalla Teemu Hutun siniviivalaukauksen hyvin pelanneen Christian Heljangon selän taakse. Kaksi minuuttia tästä KeuPalla oli paikka toiselle osumalle, kun Santeri Suistio pääsi laukomaan rankkaria, mutta Heljanko torjui tämän yrityksen. Kotijoukkueen painostus tuotti lopulta tulosta minuutti ennen erän loppua, kun Roope Laavainen laukoi pelin tasoihin hienon yksilösuorituksen päätteeksi.

Toisessa erässä vuorostaan KeuPa hallitsi peliä. Ihan rehellisyyden nimessä on sanottava, että LeKi pysyi kelkassa pitkälti mukana sen vuoksi, kun keuruulaisille tuomittiin kaksi kahden minuutin rangaistusta neljä minuutin sisään, joka vei vierailijalta parhaan terän luistelusta ja kamppailupelaamista. Nämä molemmat rangaistukset tulivat vierailijan kannalta myös huonoihin paikkoihin, sillä peli oli keuruulaisten hallinnassa, kun LeKi ei saanut omaa hyökkäyspeliään rullaamaan kunnolla.

Kolmas erä Lempäälässä oli tasaista pelaamista, jossa hyviä tilanteita nähtiin tasaiseen tahtiin molemmissa päissä kenttää. Erässä nähtiin myös kaksi osumaa. Ensin Antti Kangasniemi vei kotijoukkueen 2-1 johtoon, kun peliä oli pelattu neljä minuuttia, mutta KeuPa tuli rinnalle hieman erän puolivälin jälkeen, kun Joel Sund laukoi ylivoimalla Sebastian Kauppilan poikittaissyötöstä vierasjoukkueen toisen osuman. Näihin lukemiin päättyi myös varsinainen peliaika.

Ottelun ratkaisu nähtiin ensimmäisen jatkoerän lopussa, kun Sund onnistui toistamiseen maalinteossa. Osuma sai Aleksi Luhtalammen hyökkäyspään aloitusvoitosta, josta hyökkääjä pääsi tälläämään kiekon tolpan kautta sisään ohi voimattoman Heljangon. Näin KeuPa otti toisen kiinnityksen välieriin. Ottelusarja jatkuu seuraavaksi Keuruulla, jossa osapuolet kohtaavat keskiviikkona.

Pelin jälkeen LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela oli luonnollisesti pettynyt siihen, ettei saukkolauman hyvää peliä palkittu tänään voitolla. Valmentaja myös löysi lehdistötilaisuudessa nopeasti syyn sille, miksi KeuPa oli lopulta parempi.

- Isossa kuvassa isoimmat erot tulivat ylivoimissa. Me päästiin seitsemän kertaa ylivoimalle, mutta ei onnistuttu hyödyntämään niitä. Kaveri taas oli ylivoimalla viisi kertaa ja teki niistä kaksi maalia. Nyt kuitenkin nollataan tämä peli, ladataan akut ja lähdetään keskiviikkona hakemaan Keuruulta ensimmäistä kiinnitystä, valmentaja päätti.

 

Teksti: Ossi Lindberg

Kuva: Elina Kuivalainen

Design: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage Teknologia © online.fi