RAPORTTI 10.3: KeuPa vei ensimmäisen kohtaamisen pudotuspeleissä

10.03.2018

 

Runkosarjan voittanut KeuPa HT kaatoi pudotuspelien ensimmäisessä kohtaamisessa LeKi Hockeyn maalein 7-1. Loppulukemat eivät kuvasta ottelun tapahtumia, sillä LeKi hallitsi peliä hienokseltaan kaksi ensimmäistä erää, mutta keuruulaisten maalissa pelannut Samuli Tervo piti kotijoukkuetta pystyssä. Joukkueiden toinen kohtaaminen pelataan maanantaina Masku Areenalla klo 18.30 alkaen.

KeuPa-LeKi

 

LeKi tuli otteluun hyvin ja loi ensimmäiseen viiteen minuuttiin pari puolittaista paikkaa, mutta viimeistelyssä lempääläläiset eivät onnistuneet. KeuPa HT sen sijaan käytti paikkansa paremmin hyväksi ja iski ensimmäisestä paikastaan avausmaalin. Osuma sai alkunsa, kun Markus Jokinen pääsi hiipimään luvattomaan helposti vierasjoukkueen maalille, jonne Jesse Pelamo tarjoili namupassin.

Hieman erän puolivälin jälkeen kotijoukkueen toinen osuma oli lähellä, kun Riku Tiainen ja Lasse Salonkari pääsivät Markus Ruusun kanssa nokikkain, mutta Ruusu onnistui torjumaan Tiaisen puolittain läpiajon ja Salokarin reboundin.

Kaksi minuuttia myöhemmin lempääläisten tasoitus näytti jo varmalta, kun LeKi pääsi 3vs1 ylivoimahyökkäykseen. Samuli Tervo torjui Jimi Jalosen laukauksen eteensä, jota Tommi Välimaa pääsi jatkamaan suoraan b-pisteen kaarien välistä, mutta maalivahti torjui tämänkin yrityksen.

Erän lopussa LeKin tasoitus oli taas lähellä, kun Santeri Arousva pääsi laukomaan vapaasti b-pisteen kaarien välistä. Tervo onnistui torjumaan tämän yrityksen eteensä, mutta reboundia lempääläispelaajat eivät onnistuneet lakaisemaan sisään. Näin ensimmäiselle erätauolle mentiin 1-0 tilanteessa.

 

KeuPa HT käyttää paikkansa

Toinen erä oli pitkään LeKiltä hyvää peliä. LeKin ensimmäinen kunnollinen tilanne nähtiin reilun minuutin pelin jälkeen, kun Peltonen pääsi ohjaamaan maalin edestä Välimaan syöttöä, mutta tämä yritys suuntautui hieman maalin ohi. Lähes seuraavasta hyökkäyksestä vuorostaan KeuPan toinen osuma oli lähellä, kun Pelamo pääsi laukomaan b-pisteen kaarelta, mutta tolppa pelasti vieraat.

Noin seitsemän minuutin kohdalla Niko Lahtisella oli kaksi paikkaa tuoda lempääläiset tasoihin, mutta ensimmäisellä kerralla Tervo onnistui torjumaan laitahyökkääjän vedon ja toisella yrittämällä keuruulaiset onnistuivat blokkaamaan hänen vetonsa.

Erän puolivälissä LeKillä oli taas paikka tasoitukseen, kun lempääläiset pääsivät 3vs2 ylivoimahyökkäykseen, mutta Tervo torjui tämäkin yrityksen. Noin kaksi minuutti tästä illan toinen osuma oli tosiasia, kun Teemu Huttu laukoi kotijoukkueen ensimmäistä ylivoimasta KeuPan 2-0 johtoon.

Toisen takaiskun jälkeen KeuPa sai pelistä otetta ja neljä minuuttia myöhemmin kotijoukkue iski kolmannen osuman. Maali sai alkunsa, kun Miro-Pekka Saarelaisen poikittaissyöttö tavoitti Samuli Ratisen, joka pääsi nousemaan luvattoman helposti vierasjoukkueen maalille ja uittamaan kiekon Ruusun selän taakse. 3-0 tilanteessa mentiin myös toiselle erätauolle.

 

KeuPa karkaa LeKiltä

LeKi aloitti myös kolmannen erän hyvin ja sai kavennuksen reilun minuutin pelin jälkeen, kun Ossi Pellinen laukoi Tervon kuparisen rikki. Noin minuutti tästä lempääläisten toinen osuma oli lähellä, kun Niko Lahtinen pääsi sutimaan kiekkoa maalin edestä Tervon selän taakse, mutta hyökkääjä ei osunut kiekkoon.

Neljän minuutin kohdalla Pellisellä oli paikka toiselle osumalle, kun hyökkääjä pääsi laukomaan b-pisteen kaarien välistä, mutta KeuPan puolustaja sai tähän laukaukseen mailaansa väliin. Pian tämän jälkeen KeuPa pääsi 3vs2 ylivoimahyökkäykseen, mutta Ruusu torju Ratisen laukauksen.

Ottelun ratkaisu nähtiin viiden minuutin kohdalla, kun Jere Helenius vei kotijoukkueen 4-1 johtoon. Kaksi minuuttia tästä Ruusu joutui antautumaan viidennen kerran, kun Saarelainen laukoi ylivoimalla hienon soolon päätteeksi kotijoukkueen 5-1 johtoon.

Illan seitsemäs osuma nähtiin erän puolivälissä, kun Helenius ohjasi maalin edestä ylivoimalla Jokisen syötön Ruusun selän taakse. Myös tätä osumaa tarkasteltiin videolta hetki, jonka jälkeen aloitus vietiin oikeutetusti keskialueelle, sillä osumassa ei ollut mitään miksi se olisi pitänyt hylätä.

Osuman jälkeen viimeiset minuutit olivat lähinnä pelailua ja voimasuhteiden hakemista seuraavaan osaotteluun. Pelin lopussa kentällä nähtiin vielä pieni nahina, kun Otto Latvala ja Riku Tiainen sekä Anttoni Honka että Anton Ollikainen pistivät painiksi. Ottelussa nähtiin vielä yksi osuma, kun Joel Sund laukoi viimeisellä sekunnilla ylivoimalla kotijoukkueelle 7-1 loppulukemat.

 

Teksti: Ossi Lindberg

Kuva: Elina Kuivalainen

Design: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage Teknologia © online.fi