ENNAKKO 10.3: 1.Puolivälierä KeuPa HT - LeKi

09.03.2018

 

LeKi Hockey käynnistää lauantaina Mestiksen pudotuspelit Keuruulla, jossa vastaan asettuu runkosarjan voittanut KeuPa HT. Keuruulaiset lähtevät ottelusarjaan ennakkosuosikkina ja saavat myös kaikki paineet niskaansa. Ottelu alkaa Keuruun jäähallissa kello 17.00. Kamppailua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä Fanseatin ja Elisa Viihde Sport 4 -kanavan kautta. Joukkueiden toinen kohtaaminen pelataan maanantaina, jolloin LeKi isännöi KeuPaa Masku Areenalla kello 18.30 alkavassa ottelussa.

 

 

KeuPa HT ja LeKi kohtasivat toisensa runkosarjassa neljästi. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen pelattiin Lempäälässä lokakuussa. Tuossa ottelussa keuruulaiset olivat parempia 0-3 lukemin. Joukkueiden toinen kohtaaminen nähtiin päivää myöhemmin Keuruulla, jossa kotijoukkue oli parempi maalein 4-2.

Kaksikon kolmas kohtaaminen nähtiin joulukuussa Keuruulla. Myös tässä pelissä keuruulaiset olivat parempia, kun loppulukemat kirjattiin KeuPalle jatkoajan jälkeen 3-2. Joukkueiden neljäs kohtaaminen nähtiin tammikuussa Lempäälässä, josta KeuPa haki niin ikään 2-3 jatkoaikavoiton. Näin joukkueiden kaikki neljä kohtaamista päättyivät keuruulaisten voittoon.

 

KeuPa keräsi runkosarjassa 97 pistettä

KeuPa HT pelasi tasaisen kauden ja voitti runkosarjan pisteen erolla ennen hallitsevaa mestaria SaPKoa. Joukkue ei hävinnyt missään vaiheessa kahta peliä putkeen enempää. Tilastollisesti keuruulaisten huonoin jakso sattui marras-joulukuun väliin, jolloin joukkueelle kirjattiin yhdeksästä pelistä kolme voittoa ja kuusi tappiota. Sen lisäksi, että keuruulaiset voittivat runkosarjan, joukkue myös teki ja päästi toiseksi vähiten maaleja (182-132).

 

LeKi keräsi runkosarjassa 71 pistettä

Jos KeuPa pelasi tasaisen runkosarjan, niin samaa ei voi sanoa LeKin kaudesta, sillä lempääläläiset miekkailivat pitkään runkosarjan kärkisijoilla, mutta tammikuun puolivälin jälkeen kaikki muuttui ja sijoitus sarjataulukossa oli lopulta kahdeksas. Mennyttä ei kuitenkaan kannata jäädä murehtimaan, sillä sitä ei pysty muuttamaan, mutta siitä voi ottaa oppia. Paras oppi minkä Saukkoperhe voi ottaa mukaan tähän ottelusarjaan, on runkosarjan viimeinen peli, jossa lempääläiset osoittivat haluavansa ehdottomasti mukaan Playoffeihin murskaamalla Peliitat peräti 12-3.

 

Seuraa heitä

KeuPasta kannattaa seurata LeKissäkin pari kautta pelannutta Aleksi Luhtalampea. Tasainen alempien kenttien keskushyökkääjä voi nousta suureenkiin rooliin pudotuspeleissä.

LeKin varakapteeni Tommi Välimaa on taistelee joukkueensa eteen viimeiseen asti ja miehen pelityyli sopiikin pudotuspeleihin kuin nakutettu. Varsinkin alivoimilla LeKille todella tärkeä pelimies, mutta pystyy myös ratkomaan otteluita.

 

Onneen ei ole oikotietä

KeuPa lähtee ottelusarjaan ennakkosuosikkina, joten LeKille jää haastajan asema. Keuruulaisten tilastot kotikentällä runkosarjassa olivat varsin vakuuttavia, sillä KeuPa teki kotipeleissään keskimäärin 4,4 maalia ja päästi niitä omiin 2,32. Tämä tarkoittaa sitä, jokaisen lempääläisen pitää vetää haalarit päälle ja pelata vieressä olevalle kaverille huolellisesti, sillä varastamalla tässä sarjassa ei pitkälle pötkitä, sen verran vakuuttavat keuruulaisten tilastot kotikentällä olivat.

 

Pelin kokoonpanot (päivittyvät klo 12 mennessä)

Teksti: Ossi Lindberg

Kuva: Elina Kuivalainen

Design: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage Teknologia © online.fi