RAPORTTI 10.2: LeKi taipui SaPKolle

10.02.2018

 

LeKi Hockey joutui myöntämään lauantaina Masku Areenalla Savonlinnan Pallokerhon paremmaksi maalein 4-7. Ottelu oli puhuttava, viihdyttävä ja kaikkea mitä maksava kiekkokansa voi hyvältä matsilta toivoa, mutta lempääläläisten harmiksi pisteet matkasivat hyvästä taistelusta huolimatta vierasjoukkueen mukana Itä-Suomeen. Tuomarikaksikon Mika Levänen - Jarkko Salminen ratkaisut ihmetyttivät koko pelin ajan lempääläläisyleisöä.

 

LeKi - SaPKo

 

SaPKo tuli otteluun vahvasti ja karkasi neljässä minuutissa kahden maalin karkumatkalle. Savonlinnalaisten ensimmäisen viimeisteli hyvin erikoisen tilanteen päätteeksi Jaakko Lantta. Osumasta erikoisten teki se, että SaPKon Joni Seinelälle oli tulossa samaan aikaan rangaistus Sami Laaksoon osuneen päähän kohdistuneen taklauksen vuoksi. Kapteeni Laakso poistui pukukoppiin ja ei palannut peliin enää tämän jälkeen.

Vieraiden toinen osuma syntyi ajassa 4:02 kauniin kuvion päätteeksi. Joona Monto ja Kasper Piitulainen pelasivat avopaikan hienon kuvion päätteeksi Rasmus Hämäläiselle, joka pääsi siirtämään kiekon puolityhjään maaliin.

Toisen takaiskun jälkeen LeKi heräsi pelaamaan voitosta ja onnistui kaventamaan minuutti myöhemmin Tomi Peltosen maalilla. Osuma sai alkunsa Otto Mäkisen laukauksesta, jonka Roope Urpolahti torjui enteensä. Peltonen oli kärppänä paikalla ja siirsi jatkokiekon maalivahdin selän taakse.

Hieman erän puolivälin LeKi pääsi kolmannen kerran erässä ylivoimalle. Lempääläisten ylivoima pyöri näyttävästi, mutta tehottomasti, sillä Peltosella, Riku Väkiparralla ja Jere-Matias Alasella oli paikat tasoitukseen, mutta Urpolainen torjui nämä tilanteet.

Illan neljäs maali nähtiin pian ylivoiman jälkeen, kun Mikko Lahtela pelasi LeKin maalille unohdetulle Kasper Elolle avopaikan takakulmalle, joka pääsi siirtämään kiekon helposti Ruusun selän taakse. Näissä 1-3 lukemissa mentiin myös ensimmäiselle erätauolle.

 

LeKiltä väkevä erä

Jos oli ensimmäisen erän alku vaikea LeKille, niin samaa voidaan sanoa myös toisen erän alusta, sillä erää ehdittiin pelaamaan ainoastaan 93 sekuntia ennen kuin Ruusu joutui antautumaan neljännen kerran. SaPKon neljännen osuman laukoi maalin edestä Piitulainen ja esityön siihen teki Rasmus Hämäläinen.

Noin minuutti myöhemmin savonlinnalaisten viides maali oli lähellä, kun vieraat pääsivät 2vs1 ylivoimahyökkäykseen, jonka päätteeksi Kasper Elolle pelattiin avopaikka takakulmalle, mutta hyökkääjä ei osunut kiekkoon.

LeKin ensimmäinen kunnollinen tilanne toisessa erässä nähtiin reilun viiden minuutin pelin jälkeen, kun Anton Ollikaiselle pelattiin paikka b-pisteen kaarelle. Laitahyökkääjä yritti suoraan syötöstä ratkaisua, mutta Urpolahti torjui tämän yrityksen ja kavennus jäi syntymättä.

Noin minuutti myöhemmin LeKi sai hyvän pyörityksen SaPKon päätyyn. Tämän yrityksen aikana Jere-Matias Alanen ja Filip Krivosik pääsivät laukomaan maalin edestä pariinkin kertaan, mutta ylärimaa lähemmäksi kotijoukkue ei tällä kertaa päässyt.

LeKin kavennus nähtiin lopulta ajassa 28:57, kun Erik Ahopelto onnistui kiekonriistossa keskialueella, jonka seurauksena lempääläiset pääsivät 2vs1 ylivoimahyökkäykseen. Ahopelto syötti kiekon maalin edessä Ossi Pelliselle, joka laukoi kiekon vasempaan alakulmaan ja tilanne oli 2-4.

Pian kavennuksen jälkeen LeKi joutui alivoimalle, mutta SaPKo ei saanut tämän erikoistilanteen aikana mitään aikaan. LeKi sen sijaan oli iskeä heti alivoiman jälkeen kolmannen maalin, kun joukkue pääsi Valtteri Järviluoman johdolla 2vs1 ylivoimahyökkäykseen, mutta Alanteen ohjaus nousi maalin yli.

Kolme minuuttia ennen erän loppua LeKi sai lopulta kaipaamansa kolmannen maalin, kun Anton Ollikainen onnistui ylivoimalla maalinteossa. Syöttöpisteet tähän osumaan kirjattiin Tomi Peltoselle ja Tommi Välimaalle. Näissä 3-4 lukemissa mentiin myös toiselle erätauolle, vaikka SaPKo sai erän viimeisellä minuutilla vielä luotua pari hyvää paikkaa.

 

SaPKo karkaa

Kolmannen erän alku oli vauhdikasta päästä päähän kiekkoa, jossa molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. Lähimmäksi maalia pääsi LeKin Otto Mäkinen, joka pääsi laukomaan rankkaria reilun neljän minuutin kohdalla, mutta Urpolahti torjui hyökkääjän Forsberg-veivin patjallaan.

Reilun kuuden minuutin kohdalla SaPKo tuli taas vaarallisesti, kun Niklas Salo pelasi avopaikan maalin eteen Kasper Elolle, mutta Ruusu torjui tämän yrityksen. Erän puolivälissä savonlinnalaisilla oli kaksi hyvää paikkaa maalintekoon, kun Monto ja Salo pääsivät nokikkain Ruusun kanssa, mutta maalivahti torjui hyökkääjien molemmat laukaukset.

Hieman erän puolivälin jälkeen LeKi pääsi kuudennen kerran ottelussa ylivoimalle. Tämän erikoistilanteen aikana Anton Ollikaisella ja Jere-Matias Alanteella oli hyvä paikat tuoda kotijoukkue tasoihin, mutta Urpolahti onnistui torjumaan molempien laukaukset.

Ottelun ratkaisu pian ylivoiman jälkeen, kun Henri Keskilohko ohjasi maalin edessä Jimi Kurosen laukauksen verkon perukoille. LeKi yritti kammeta vielä mukaan kuudella kenttäpelaajalla tässä kuitenkaan onnistumatta, sillä SaPKo viimeisteli kuudennen maalinsa tyhjiin Mikko Lahtelan toimesta.

LeKi onnistui vielä kaventamaan Santeri Arousvan maalilla ajassa 57:26, mutta Joni Seinelä paketoi ottelun lopullisesti 11 sekuntia myöhemmin viimeistelemällä savonlinnalaisten seitsemän maalin tyhjiin.

 

Teksti: Ossi Lindberg

Kuva: Elina Kuivalainen

 

Design: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage Teknologia © online.fi