RAPORTTI 9.2: Ketterä rokotti LeKin virheistä

09.02.2018

 

LeKi Hockey joutui myöntämään perjantaina Imatralla pelatussa ottelussa Ketterän paremmaksi maalein 4-1. Lempääläisten kohtaloksi Spa Areenalla muodostuivat lukuisat huolimattomuusvirheet, jotka imatralaiset käyttivät hyvin hyväksi. LeKin ainoasta osumasta ottelussa vastasi Riku Väkiparta. Maali oli puolustajan kuluvan kauden ensimmäinen.

 

LeKi - Ketterä

Ensimmäinen erä oli tasaista peliä, jossa molemmat osapuolet onnistuivat kertaalleen maalinteossa. Illan ensimmäinen osuma nähtiin ajassa 2:12, kun Riku Väkiparta vei kauden ensimmäisellään lempääläiset johtoon, mutta Ketterä punnersi rinnalle erän puolivälissä Jesse Juntheikin ylivoimamaalilla.

Viisi minuuttia ennen erän loppua Ketterä oli iskeä toisen maalin, kun Jere Laine pääsi laukomaan b-pisteen kaarelta, mutta tämä yritys pysähtyi tolppaan. Hetkeä myöhemmin vuorostaan Filip Krivosik pääsi laukomaan vapaasti b-pisteen kaarelta, mutta Santeri Lipiäinen torjui tämä yrityksen helposti.

Aivan erän lopussa Ketterällä oli vielä yksi hyvä paikka maalintekoon, kun Laine pääsi laukomaan toistamiseen b-pisteen kaarelta, mutta tällä kertaa hyökkääjän veto pysähtyi ylärimaan.

 

Huolimatonta peliä LeKiltä

Toinen erä kulki enemmän ja vähemmän kotijoukkueen komennossa. Tästä huolimatta erän ensimmäinen kunnollinen tilanne tarjoutui LeKille, kun Tomi Peltonen pääsi yksin läpi, mutta kiekko karkasi hyökkääjän lavasta veto hetkellä.

Noin kaksi minuuttia myöhemmin illan kolmas maali oli tosiasia, kun Janne Kettunen vei kotijoukkueen 2-1 johtoon Janne Kumpulaisen esityöstä. Osumaa edelsi LeKin vaihtovirhe, joka seurauksena imatralaiset pääsivät 2vs1 ylivoimahyökkäykseen.

Hieman ennen erän puoltaväliä Ketterän kolmas maali oli lähellä, kun Jesse Juntheikki pääsi Antti Kangasniemen huolimattomuusvirheen seurauksena yksin läpi, mutta Ukko-Pekka Laakkonen torjui Juntheikin nostoyrityksen ja piti lempääläiset mukana pelissä.

Noin kaksi minuuttia myöhemmin LeKillä oli paikka tasoitukseen, kun lempääläiset pääsivät Sami Laakson johdolla 2vs1 ylivoimahyökkäykseen. Jostain kumman syystä kiekko karkasi tälläkin kertaa hyökkääjän lavasta siniviivan tuntumassa ja tilanne kuivui kokoon.

Erän lopussa LeKi sai pelistä otetta ja loi lyhyen ajan sisään kolme hyvää paikkaa tasoitukseen. Ensin Valtteri Järviluoma pääsi laukomaan b-pisteen kaarelta, mutta tämän yrityksen Lipiäinen torjui. Hetki tästä Otto Mäkinen pääsi laukomaan kaksi kertaa kahdessa eri tilanteessa maalin edestä, mutta nämä molemmat laukaukset suuntautuivat maalin ohi.

 

LeKi putoaa kelkasta

Kolmas erä kulki toisen erän tavoin kotijoukkueen komennossa. LeKi pääsi heti erän alussa ylivoimalle, kun Janne Kettuselle tuomittiin kahden minuutin rangaistus kampituksesta, mutta lempääläisten ylivoima oli tälläkin kertaa heikkoa, eikä kavennusta nähty.

Pian rangaistuksen jälkeen Ketterällä oli hyvä paikka kolmannelle maalille, kun Jesse Juntheikki pelasi avopaikan Joona Jääskeläiselle, mutta Luukonen torjui tämän yrityksen. Noin minuutti myöhemmin vuorostaan LeKin toinen maali oli lähellä, kun Järviluoma purjehti kotijoukkueen maalille, mutta tolppa pelasti imatralaiselta toiselta takaiskulta.

Illan neljäs maali nähtiin lopulta ajassa 48:09, kun Toni Elovaara laukoi Ketterän 3-1 johtoon Juho Mätön syötöstä. Osumaa menee LeKin puolustajien piikkiin, jotka pelasivat 3vs3 tilanteen heikosti. Noin minuutti myöhemmin Ketterä oli tehdä neljännen maalin, kun Rudolfs Maslovskis pääsi LeKin puolustajan kiekonmenetyksen seurauksena yksin läpi, mutta tolppa pelasti lempääläiset takaiskusta.

Ottelun ratkaisun hetket alkoivat olla nähtävillä hieman erän puolivälin jälkeen, kun Ketterä alkoi luomaan vaarallisia tilanteita minuutin välein. Luukkonen selvitti näistä useamman, mutta joutui lopulta antautumaan, kun Erno Ripatti pääsi sutimaan maalin edestä Janne Kettusen reboundin verkon perukoille. Nämä 4-1 lukemat jäivät lopulta myös voimaan.

 

Teksti: Ossi Lindberg

Kuva: Elina Kuivalainen

Design: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage Teknologia © online.fi