RAPORTTI 7.2: LeKin tappioputki poikki TUTO Hockeyn kustannuksella

08.02.2018

 

Lempäälä Kisa päätti keskiviikkona Masku Areenalla kuuden ottelun tappioputkensa kaatamalla TUTO Hockeyn jatkoajalla 4-3 –lukemin. Lempääläisten hahmoksi ottelussa nousi Sami Laakso, joka päätti turkulaisten pyristelyt aikaan 60:54. LeKin muista maaleista ottelussa vastasivat Tomi Peltonen, Filip Krivosik ja Jere-Matias Alanen.

LeKi-Tuto

Ensimmäinen erä Lempäälän tunnelmallisessa kiekkopyhätössä oli tasaista ja todella vauhdikasta päästä päähän peliä. LeKi tuli otteluun hyvin ja siirtyi 76 sekunnin jälkeen johtoon Tomi Peltosen osumalla. Avausmaalin jälkeen TUTO sai hetkeksi juonesta kiinni ja pari vahvaa pyöritystä aikaan, mutta joukkueen hyvät maalipaikat loistivat poissa olollaan.

Kotijoukkueen toinen osuma oli todella lähellä erän puolivälissä, kun Saukkoperhe pääsi pelaamaan ylivoimaa. Tämän erikoistilanteen aikana Filip Krivosikilla ja Santeri Arousvalla oli peräkanaa hyvät paikat maalintekoon, mutta TUTOn maalilla kelpo ottelun pelannut Julius Pohjanoksa torjui nämä molemmat yritykset.

Toistamiseen Pohjanoksa joutui lopulta antautumaan viisi minuuttia ennen erän päättymistä, kun LeKi pelasi illan toista ylivoimaa. Jere-Matias Alanen ja Antti Kangasniemi pelasivat pikkunäppärällä pelillä kiekon maalin eteen Krivosikille, joka nosti kiekon hallitusti vasempaan yläkulmaan.

Erän lopussa lempääläisillä oli vielä kaksi hyvää paikkaa lisätä johtoaan, kun Jarkko Kuusisto ja Anton Ollikainen pääsivät reilun minuutin sisään yksin läpi, mutta nämä läpiajot eivät johtaneet lisämaaleihin. Näin ensimmäiselle erätauolle mentiin Saukkoperheen kahden maalin johdossa.

 

TUTO nousee rinnalle

Toinen erä noudatteli ensimmäisen vauhdikasta kaavaa. LeKi pääsi aloittamaan erän ylivoimalla, kun Anssi Virkille tuomittiin kahden minuutin rangaistus ensimmäisen erän lopussa. Tällä kertaa kotijoukkueen ylivoima oli kuitenkin heikkoa ja erikoistilanteen paras paikka tarjoutui TUTOlle, kun Juho Virtanen pääsi laukomaan LeKin maalin edestä kiekonriiston seurauksena, mutta raudat pelastivat lempääläiset.

Pian Virkin rangaistuksen jälkeen vuorostaan TUTO pääsi ylivoimalle, kun Niko Lahtiselle tuomittiin kahden minuutin rangaistus huitomisesta. Turkulaiset eivät jättäneet käyttämättä illan ensimmäistä erikoistilannetta hyväksi, vaan tulivat Niklas Näpin osumalla maalin päähän.

Erän puolivälissä molemmilla joukkueilla oli hyvät paikat maalintekoon. Ensin Välimaalle pelattiin avopaikka maalin eteen, mutta hyökkääjä ohjasi kiekon hieman takatolpan ohi. Lähes seuraavasta hyökkäyksestä Aki Juusela pääsi yksin läpi, mutta LeKin maalilla hyvän ottelun pelannut Christian Heljanko torjui hyökkääjän vedon hartiallaan.

Kaksi minuuttia myöhemmin molemmilla LeKillä oli kaksi hyvää paikkaa maalintekoon. Ensin Ollikainen pääsi yksin läpi, mutta kiekko karkasi hyökkääjän lavasta juuri ennen nostoa. Hyökkäys kuitenkin jatkui ja pian Välimaalle pelattiin hyvä paikka b-pisteen kaarelle, mutta hyökkääjä ampui Pohjanoksaa, jonka myötä tilanne kuivui kokoon.

Illan neljäs osuma nähtiin lopulta ajassa 35:45, kun Mikke Levon siniviivalta lähtenyt veto yllätti Heljangon. 2-2 tilanteessa mentiin myös lopulta toiselle erätauolle.

 

LeKin selkäranka ei taivu

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet tiivistivät puolustuspeliään, jonka seurauksena hyvät maalipaikat olivat kortilla. Erän ensimmäinen kunnollinen tilanne tarjoutui seitsemän minuutin kohdalla TUTOlle, kun turkulaiset pelasivat illan toista ylivoimaansa. Kiekko pelattiin maalin eteen Juuselalle, mutta tämä laukoi hieman maalin yli.

Muutama minuutti myöhemmin TUTO tuli taas vaarallisesti, kun vuorostaan Aki Kangasmäelle pelattiin paikka maalin eteen, mutta Heljanko torjui tämän yrityksen. Erän puolivälissä nähtiin TUTOn kolmas hyvä paikka maalintekoon, kun Juusela pelasi Näpin nokikkain Heljangon kanssa, mutta maalivahti torjui myös tämän yrityksen.

LeKin ensimmäinen kunnollinen paikka päätöserässä nähtiin viisi minuuttia ennen loppua, kun Valtteri Järviluomalle pelattiin hyvä paikka b-pisteen kaarelle. Laitahyökkääjä kuitenkin hätäili tilanteessa ja ampui päin turkulaisten hei heittäytyvää puolustajaa.

Ottelu näytti ratkeavan reilu kaksi minuuttia ennen pelin loppua, kun Jarmo Jokila pääsi sutimaan maalin edestä turkulaiset ensimmäisen kerran johtoon, mutta LeKi kuittasi osuman vajaa minuuttia myöhemmin, kun Antti Kangasniemi ja Jere Rouhiainen pelasivat hienon kuvion päätteeksi paikan Jere-Matias Alaselle, joka pääsi laukomaan suoraan syötöstä puolityhjään maaliin.

 

Laakso päättää kuuden ottelun tappioputken

Ottelun ratkaisu nähtiin heti jatkoajan ensimmäisellä minuutilla, kun Sami Laakso tälläsi kotijoukkueen neljännen osuman hienon kuvion päätteeksi. Syöttöpisteet voittomaaliin kirjattiin Roope Laavaiselle ja Tomi Peltoselle. 4-3 voitolla lempääläiset päättivät kuuden ottelun voittoputken ja nousivat sarjataulukossa jaetulle kuudennelle sijalle ottelun enemmän pelanneen Jokipoikien kanssa. LeKin kausi jatkuu viikonloppuna, kun ensin perjantaina edessä on vieraspeli Imatralla sarjakolmosta Ketterää vastaan ja lauantaina Hakkariin saapuu sarjassa toisena oleva SaPKo.

 

Ottelun maalikooste LeKin Youtubessa

 

Teksti: Ossi Lindberg

Kuva: Elina Kuivalainen

Design: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage Teknologia © online.fi