LEKIN JUHLAKAUSI PÄÄTTYI YHDEKSÄNTEEN SIJAAN

13.03.2017


LeKin juhlakausi (10.Mestiksessä) päättyi lopulta suureen pettymykseen ja runkosarjan yhdeksänteen sijaan. Pudotuspelipaikasta taisteltiin kauden loppuun asti, mutta kiri ei aivan riittänyt.


Kaudelle 2016-17 tehtiin joukkueessa selvä päätös nuorentaa ja pirkanmaalaistaa joukkuetta. Päävalmentajaksi nimettiin parin edelliskauden apuvalmentaja Miikka Kuusela ja kakkosvalmentajaksi kiinnitettiin Juha Selin. Pelaajapuolelle hankittiin lupaavia pelaajia kuten Juuso Rämö, Jimi Kuronen, Markus Haapanen, Vilho Virmavirta, Santeri Vuoti ja Jesse Pelamo. Elokuussa joukkueeseen liittyi runsaasti Liigakokemusta omaava ja LeKi-fanien ykkössuosikki Tommi Välimaa. Joukkueen kapteenina toimi ensimmäistä kautta oman kylän kasvatti Sami Laakso.


LeKi pelasi yhteensä yhdeksän harjoitusottelua ennen kauden alkua, joista tuloksena oli 4 voittoa varsinaisella peliajalla, yksi jatkoajalla, kolme lisäaikatappiota ja ainoastaan yksi tappio varsinaisella peliajalla. Tehokkaimpina pelaajina harjoitusotteluissa esiintyivät Joona Luoto (6+3=9), Jesse Pelamo (3+6=9) ja Santeri Vuoti (3+2=5).


Mestiksen runkosarja alkoi syyskuun puolessa välissä Heinolan Peliittoja vastaan. Ensimmäinen viikko sujui voitokkaasti, mutta loppukuuta kohden alkoi tulla myös tappioita. LeKi pelasi syyskuussa yhteensä 6 peliä, joista tuloksena 3 voittoa ja 3 häviötä. Syyskuun LeKin tehokkaimmat pelaajat olivat Waltteri Hopponen ja Tomi Peltonen tehoilla 3+3=6.


Lokakuussa LeKin kausi alkoi kääntyä mollivoittoisempaan suuntaan ja sarjasijoitus valui ihan sarjataulukon pohjalle asti. Yhdeksästä ottelusta tuloksena oli vain 2 voittoa ja 7 tappiota. Erikoisuutena runsasmaalinen 8-6 vierasvoitto KeuPa HT:sta. Kaikissa lokakuun neljässä kotiottelussa LeKi jäi kokonaan ilman pisteitä. Pelaajaliikennettä oli LeKistä poispäin, Juuso Rämö lähti KeuPa HT:n riveihin marraskuun maajoukkuetaukoon asti peliajan perässä ja Tommi Välimaa sai Kärpiin kahden kuukauden Liigasopimuksen. Loppukaudesta lempääläläisjoukkue esiintyi ihan valtakunnankanavalla, kun YLE TV2 näytti suorana lähetyksenä Kajaanin Hokin ja LeKin välisen kamppailun. Lokakuun Kisan tehokkain pelimies oli 5+4=9 tehot iskenyt Tomi Iso-Mustajärvi.


Marraskuun alku sujui yhtä heikosti, mihin lokakuussa oli jääty. 19.11 pelattu Peliitat – LeKi -peli oli kuitenkin yksi kauden käännekohtia. LeKi oli kyseisessä ottelussa jo kahden maalin takamatkalla, mutta nousi kolmannessa erässä tasoihin ja lopulta vierasvoittoon. Tämän jälkeen Saukkolauma koki seuraavan tappion vasta 14.12. Marraskuun saldona 8 peliin oli 5 voittoa ja 3 tappiota. Marraskuun tehokkain LeKi-peluri oli Anton Levtchi 6+5=11 tehoin. Levtchi valittiin myös koko marraskuun Mestiksen Kuukauden pelaajaksi.


Joulukuu alkoi komeasti, kun 2.12 LeKi pelasi Espoo Unitedia vastaan Hakametsän Jäähallissa voittaen ottelun 4-2. Seuraennätykset alkoivat jo lähestyä, kun Kisa takoi lopulta komean seitsemän voittopelin putken marras-joulukuussa. Joulukuun kahdeksassa ottelusta viisi päättyi LeKin voittoon ja kolme tappioon. Pelaajapuolella Tommi Välimaa palasi Kärpistä loppukaudeksi takaisin Saukkopaitaan ja Tomi Iso-Mustajärvi (Imatran Ketterä) sekä Jesse Pelamo (KeuPa HT) lähtivät jatkamaan kauttansa muualla. Joulukuun tehomiehinä LeKistä kunnostautuivat Anton Levtchi ja Manu Honkanen tehoilla 3+5=8.


Uusi vuosi alkoi ja tammikuun teemana oli ”kotona voitetaan ja vieraissa hävitään”. Tammikuun kahdeksasta pelistä 4 Kisan voittoon ja 4 tappioon. Tammikuun pelien hienoin hetki koettiin 14.1 Hokki-pelissä, kun LeKin monivuotisen pistenikkari Lassi ”Mocca” Mattilan pelinumero 33 jäädytettiin. Samassa pelissä muistettiin myös muita LeKin Mestis-historian aikaisia pelaajia sekä toimihenkilöitä. Pelaajapuolella Santeri Vuoti siirtyi loppukaudeksi Ilvekseen ja LeKiin puolestaan tuli Riku Väkiparta HC Satakunnan Suomi-Sarja -joukkueesta. Tammikuun LeKin tehokkain pelimies oli Tomi Peltonen 3+3=6 tehoin.


Helmikuussa LeKin kauden jatko oli vielä täysin omissa käsissä. Sekä mahdollisuus päästä pudotuspeleihin, että joutuminen karsintasarjaan olivat mahdollisia. Myös helmikuussa LeKillä oli kahdeksan sarjapeliä merkattu kalenteriin. Niistä kolme päättyi LeKin voittoon ja viisi tappioon. Siirtorajan kynnyksellä lempääläläisjoukkue teki vielä kovan kaappauksen, kun vaikeuksien kautta Niclas Luceniuksen pelilupa saatiin loppukaudeksi kuntoon. 22.2 LeKi – TUTO Hockey -pelissä nähtiin vihdoin hienosti koko kauden Kisan maalilla torjuneen Christian Heljangon ensimmäinen nollapeli saukkopaidassa. LeKin helmikuun tehokkain oli Tuomas Koskinen 4+1=5 tehoin. Janne Seppänen valittiin puolestaan koko Mestiksen helmikuun Kuukauden tulokkaaksi.


Maaliskuussa ei ollut kuin kolme peliä runkosarjaa jäljellä, mutta panokset olivat sitäkin kovemmat. Lopulta karsintasarja vältettiin, mutta pudotuspelit jäivät tänä kevään haaveeksi ja kausi päättyi runkosarjaan. Maaliskuun LeKin tehokkain pelaaja oli joukkueen kapteeni Sami Laakso kolmella syöttöpisteellä.


Päättyneellä kaudella LeKin yhteistyö Liigaseurojen (HPK, Ilves ja Tappara) kanssa sujui edelliskausia paremmin ja pelaajalainat Mestikseen olivat pidempiä tai jopa koko kauden mittaisia. Lähes koko kauden LeKissä pelasivat esimerkiksi Tapparan Christian Heljanko ja Tomi Peltonen, Ilveksen Janne Seppänen sekä HPK:n Matias Haaranen. Kauden LeKissä avanneista pelaajista esim. Tapparan Joona Luoto ja Anton Levtchi sekä Ilveksen Juho Liuksiala lunastivat itsellensä loppukaudeksi pelipaikan Liigassa LeKissä annettujen hyvien näyttöjen ansiosta.


Yhteensä kaudella pelattiin runkosarjassa 50 ottelua. 20 ottelua päättyi LeKin täyden 3 pisteen voittoon, 3 lisäaikavoittoon, 2 lisäaikatappioon ja 25 tappioon varsinaisella peliajalla. Maaliero oli 12 maalia pakkasella. Jäähyjä LeKi otti kauden aikana 651 minuuttia, joka oli Mestiksen 4:ksi eniten. Ylivoimalla syntyi 31 maalia, joka oli toiseksi vähiten Mestiksessä. Alivoimalla Kisa päästi 33 maalia, vain neljä joukkuetta päästi vähemmän maaleja alivoimalla kauden aikana. Edelliskauteen 2015-16 verrattuna LeKin runkosarjasijoitus parani yhdellä ja pistemäärä viidellätoista.


LeKin TOP 10 pistemiehet runkosarjassa kaudella 2016-17
(tilastoissa vasemmalta lukien ottelut,maalit,syötöt,pisteet,+/--saldo,jäähyt)
1. Tomi Peltonen 43 13+21=34 -7 32
2. Anton Levtchi 35 11+17=28 -3 35
3. Santeri Vuoti 33 12+14=26 -7 24
4. Matias Haaranen 49 3+19=22 -10 14
5. Jimi Kuronen 40 4+13=17 -7 24
6. Juuso Rämö 34 9+7=16 0 24
7. Manu Honkanen 24 8+7=15 -5 8
8. Tomi Iso-Mustajärvi 19 7+8=15 +3 6
9. Tuomas Koskinen 46 7+8=15 +8 28
10. Miika Heikkilä 16 5+10=15 +1 35


Pelit jatkuvat taas syksyllä, seuraa sitä ennen joukkueen rakentumista nettisivuilta sekä LeKin Some-kanavilta (Facebook, Twitter, Instagram, Youtube). Keväämmällä tullaan järjestämään myös osakeanti, joka ratkaisee pitkälle seuran tulevaisuuden Mestiksessä, tästä tulossa lisätietoja lähiaikoina.


LeKin Mestisjoukkue kiittää yhteistyökumppaneitaan, kannattajiaan sekä toimihenkilöitään kaudesta 2016-17, ilman teitä ei Lempäälässä Mestis-kiekkoa olisi mahdollista pelata!

Design: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage Teknologia © online.fi